Speltips: Färjestad-Växjö : Tipsbloggen.com

Speltips: Färjestad-Växjö

Februari 28, 2012 av Ishockey Red.  

Elitserien
Färjestad-Växjö
Tisdag 28 februari kl 19.00
Visas på Canal +

Färjestad ligger på till synes stabil slutspelsmark i serien, men ännu kan man inte känna sig helt trygga - en seger till fattas innan värmlänningarna kan börja planera för slutspelsfest. Hemma i Löfbergs Lila Arena har man varit urstarka på slutet med sex segrar på de sju senaste föreställningarna. Har Christopher Nihlstorp tillbaka mellan stolparna, däremot finns det frågetecken för Oscar Klefbom som är småskadad.

Växjö parkerar på nionde plats i serien med fyra poäng ner till fel sida av strecket, samtidigt skiljer det bara fyra poäng upp till en slutspelsplats – det är med andra ord viktiga poäng på spel för smålänningarna med bara fyra omgångar kvar att spela. Får åter klara sig utan skadade Jan Urbas, i övrigt kan gästerna matcha bästa lag.

Färjestads tre senaste matcher: Luleå (b) 1-4, AIK (h) 3-1, Djurgården (h) 3-0.
Växjös tre senaste matcher: Brynäs (h) 1-2, Djurgården (b) 1-2, Modo (h) 4-1.

TB-tipset: Två defensivt disciplinerade lag. Färjestads tio senaste matcher har samtliga slutat med färre än sex mål och för Växjö har ingen av de nio senaste matcherna slutat med fler än fem mål – precis allt talar med andra ord för en tät och målsnål drabbning i Löfbergs Lila Arena i afton. Vi spelar en silverpeng på att det blir färre än 4,5 mål i matchen till oddset 1,90 (bet365).

Skriv en egen kommentar

Vad tycker du? Dela med dig av din åsikt!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.