Speltips: Nadal-Federer : Tipsbloggen.com

Speltips: Nadal-Federer

Juni 4, 2011 av Tennis Red.  

Franska öppna, final
Rafael Nadal, Spanien-Roger Federer, Schweiz
Söndag 5 juni kl 15.10
Visas på Eurosport

Spanjoren Rafael Nadal, som är ute efter sin sjätte titel i Paris, städade av halvskadade Andy Murray i semifinalen i tre raka set. Bakom det klara resultatet döljer sig dock en betydligt jämnare kamp än vad siffrorna visar och världsettan släppte bland annat till hela 18 (!) breakbollar i matchen – något sådant har han garanterat inte ha råd med om han vill vinna eftermiddagens match.

Förre världsettan Roger Federer svarade för en femstjärning insats då han i sin semifinal satte stopp för Novak Djokovics långa segersvit genom att vinna med 3-1 i set, detta i en av tennisvärldens bästa matcher på oerhört länge. Kan den pånyttfödde schweizaren komma i närheten av den nivån även i eftermiddag så blir han en svårknäckt nöt för Nadal att knäcka.

Tre gånger tidigare har dessa spelare drabbat samman i finalen av Franska öppna, vid samtliga tre tillfällen har Nadal stått som segrare - får Federer sin revansch i dag?

Federers matcher till final: Djokovic 7-6. 6-3, 3-6, 7-6, Monfils 6-4, 6-3, 7-6, Wawrinka 6-2, 6-2, 7-5, Tipsarevic 6-1, 6-4, 6-3, Teixeira 6-3, 6-0, 6-2.
Nadals matcher till final: Murray 6-4, 7-5, 6-4, Söderling 6-4, 6-1, 7-6, Ljubicic 7-6, 6-3, 6-3, Veic 6-1, 6-3, 6-0, Andujar 7-5, 6-3, 7-6, Isner 6-4, 6-7, 6-7, 6-2, 6-4.

TB-tipset: Roger Federer har spelat en lysande tennis i Paris denna veckan och i semifinalen imponerade schweizaren stort då han satte stopp för Novak Djokovics imponerande segersvit. Kan mycket väl få även världsettan Nadal på fall och vi spelar en silverpeng på att Federer vinner söndagens final till oddset 3,00 (bet365).

Skriv en egen kommentar

Vad tycker du? Dela med dig av din åsikt!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.